Romanian language English language

Mobile first!

Conform informatiilor furnizate de ANCOM in ultimul comunicat de presa de la sfarsitul anului 2013, in Romania sunt "22.6 milioane de utilizatori activi de telefoane mobile. Rata de penetrare a accesului la internet la puncte mobile (numarul total de conexiuni raportat la 100 de locuitori) a inregistrat in prima jumatate a anului 2013 o crestere cu peste 5 puncte procentuale, atingand la 30 iunie 2013 un nivel de 56% din populatie, in timp ce rata de penetrare a conexiunilor la puncte mobile in banda larga a ajuns la valoarea de 41%." - www.ancom.org.ro

„Cele mai folosite dispozitive pentru accesarea Internetului au fost telefonul mobil sau smartphone-ul in proportie de 61,8% urmate la distanta de computerele portabile 47,5%.” - conform raportului "Cercetarea statistica privind accesul populatiei la tehnologia informatiilor si comunicatiilor in gospodarii”  realizat de Institutul National de Statistica pentru anul 2013 - www.insse.ro.

Miniweb.ro este o initiativa a Voxline Communication, agentie de mobile marketing cu peste 15 ani de experienta, care ofera servicii complete de mobile marketing (sms, mms, mobile sites, mobile advertising, qr codes, data bases), campanii integrate mobile&online, call center inbound/outbound (cu operatori sau IVR), numere verzi/tarif normal/suprataxa, advergames, mobile micropayments, logistica promotii, aplicatii intercative sms&voce.

Voxline Communication este castigatoare a proiectului Start Mobile 2013, organizat de Google Romania & IAB Romania, precum si castigatoare a tuturor premiilor sectiunii Best Mobisite in cadrul Mobile Awards 2013, organizat de Evensys.

De ce "mobile first"?

  • 15% din traficul internet global este efectuat de pe telefoane mobile;
  • peste 2 mld. de oameni acceseaza internetul de pe un telefon mobil;
  • la finele anului 2012, ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii) masura peste 8 mil. de utilizatori de internet mobil!
  • 3 milioane de romani acceseaza Facebook de pe telefonul mobil (819 milioade de utilizatori activi de pe telefonul mobil la nivel global);
  • peste 60% dintre consumatori abandoneaza site-urile neoptimizate;
  • se vand mai multe smartphone-uri decat PC-uri!
  • in Romania 1 din 7 cautari pe Google este facuta de pe mobil: saptamanal 90% din posesorii de smartphone acceseaza internetul si de pe mobil
  • tot in Romania, penetrarea dispozitivelor smartphone a ajunsa la 28% din populatie, iar 50% dintre utilizatorii de smartphone-uri acceseaza internetul zilnic de pe dispozitivele lor!

Recomandam tuturor companiilor optimizarea site-ului web pentru a putea fi corect vizualizat de pe telefonul mobil, deoarece este necesara adaptarea comunicarii la noul canal prin care internetul este accesat!”